Så skaffar du det perfekta kontoret

Har du tagit steget att bli egenföretagare och företaget har vuxit så att ni behöver skaffa ett nytt kontor, vi tänkte ge våra besökare några tips på vad man kan tänka på för att få ett perfekt kontor. Först måste du så klart hitta en lokal som passar ditt behov, t.ex bor du i malmö bör du skaffa ett kontor nära eller i malmö. När du väl har hittat en lokal som passar dina behov är det dags för det svåra arbetet – att börja inreda kontoret så att personalen ska kunna vara produktiva och trivas. Här kommer några tips på saker som du bör tänka på för få till det perfekta kontoret.

Växter

Genom att ha växter på kontoret så blir inomhusmiljön trevligare. Förutom att göra kontoret mer levande och tilltalande hjälper växterna till att rena luften från lukt och kemikalier och samtidigt så ger de tillbaka syre och skapar en skön luftfuktighet. Några exempel på växter du kan använda dig av är; Gerbera, Fredskalla, Ampellilja, Paradisträd, Guldpalm, Fikus, Aloe Vera och Svärmorstunga.

Ljus

Det finns många studier som visar att vi blir piggare och presterar bättre av naturligt ljus, men det kan vara svårt att påverka storleken på våra fönster. Men du kan påverka att fönstrerna inte skyms utav gardiner, persienner och annat. Något som också har betydelse är vilket typ utav lysrör och lampor. Dåliga eller billiga ljuskällor kan skapa flimmer vilket orskar stress. En stor vinning med rätt ljus är att personalen blir friskare, arbetsmiljön trevligare och det ökar produktiviteten.

Lounger

Genom att ha olika rum så kan dina anställda variera sina arbetsstationer. Genom att variera arbetsstation så ökar man produktiviteten och det kan vara skönt att kunna dra sig tillbaka ifall någon skulle få för sig att vila.

Satsa på ergonomi

Har du ett kontor där man ofta sitter ner är det en väldigt bra idé att investera i ergonomiska möbler. Med ergonomiska möbler menar vi höj- och sänkbara skrivbord, bra stolar och datorskärmar.

This entry was posted in tips.