15 museum att besöka

Här listar vi 15 av världens mest intressanta museum:

 1. Louvren, Paris, Frankrike: Louvren är ett av världens mest berömda konstmuseer med över en miljon objekt, inklusive den ikoniska Mona Lisa av Leonardo da Vinci.
 2. British Museum, London, Storbritannien: British Museum är hem för en enorm samling av antikviteter, inklusive den egyptiska mumien Rosetta-stenen.
 3. Metropolitan Museum of Art, New York, USA: The Met, som det också kallas, är ett av världens största konstmuseer med en samling som sträcker sig över flera kontinenter och århundraden.
 4. National Palace Museum, Taipei, Taiwan: Detta museum är hem för en enorm samling av kinesisk konst och antikviteter, inklusive de berömda jadekålarna.
 5. Smithsonian American Art Museum, Washington DC, USA: Detta museum fokuserar på amerikansk konst och design från kolonialtiden fram till idag.
 6. Hermitage Museum, St. Petersburg, Ryssland: Hermitage är ett av världens största museer och har en samling som sträcker sig över tre miljoner objekt, inklusive verk av Rembrandt och Leonardo da Vinci.
 7. Uffizi Gallery, Florens, Italien: Uffizi Gallery har en samling av renässanskonstverk från italienska mästare som Michelangelo och Botticelli.
 8. National Museum of Anthropology, Mexico City, Mexiko: Detta museum är dedikerat till Mexikos antika kulturer och har en imponerande samling av aztekisk och mayakonst.
 9. Prado Museum, Madrid, Spanien: Prado är hem till en imponerande samling av europeisk konst från 12- till 19-talet, inklusive verk av Francisco de Goya och Diego Velázquez.
 10. Rijksmuseum, Amsterdam, Nederländerna: Rijksmuseum har en samling av holländsk konst från det 17-talet, inklusive verk av Rembrandt och Johannes Vermeer.
 11. Tate Modern, London, Storbritannien: Tate Modern är ett museum för modern och samtida konst och är känt för sin imponerande samling av moderna konstverk.
 12. National Museum of China, Peking, Kina: Detta museum är ett av de största museerna i världen och har en samling av kinesisk konst och historia.
 13. Art Institute of Chicago, Chicago, USA: Detta museum har en samling av amerikansk och europeisk konst från olika tidsepoker, inklusive verk av van Gogh och Monet.
 14. National Gallery of Art, Washington DC, USA: National Gallery of Art har en samling av amerikansk och europeisk konst från medeltiden till idag, inklusive verk av Da Vinci och Degas.
 15. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid, Spanien: Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia är känt för sin samling av modern konst, inklusive Picasso’s Guernica.