Trött på att bo i Stockholm?

Bostadspriserna i Stockholm stiger och stiger, pga påstådd bostadsbrist. För att bo i Stockholms innerstad måste du betala nästan 100,000kr/kvm och för att kunna få lån på banken måste du ha en inkomst på 50,000kr/månaden. Utöver detta så ska du ha sparat ihop till en kontaktinsats. Enligt en ny studie som är gjord tar det ungefär 35år att spara ihop till den genomsnittliga kontaktinsatsen i Stockholm.

Vart ska man bo för att komma undan billigt?

Bostadspriserna har stigit i hela Sverige, men det finns såklart vissa ställen som man fortfarande komma undan med att bo lite billigare. Detta är dock på kostnad av att man kanske inte har ett lika välbetalt jobb som i de större städerna. Det har dock blivit mer vanligt för arbetsgivare att kunna erbjuda dig att jobba hemifrån, förutsatt att du kan sköta jobbet på distans.

Billigast bor du norrut, men du hittar även villor och lägenheter för överkomligt pris söderut. I Ängelholm finns det en villa till salu för 7.5 miljoner, den skulle säkert kosta minst dubbelt så mycket om den låg i Stockholms-området.

 

Köp för att bo

Köp bostad för att bo i och inte som investering och kom ihåg att det är inte roligt att känna att man bara jobbar för att ha råd med att bo, då kanske det är mer värt att flytta ut en bit från staden och leva på landet. Vissa jobbar häcken av sig för att ha råd att bo på en viss adress eller ett visst området, det är något som jag kan tänka sig att man ångrar när man blir gammal. Tänk att ha råd med att resa och andra utsvävningar.