Detta ska du tänka på när du köper ny bil inför roadtrippen

Vi alla har nog någon gång i livet haft en dröm om att köpa en bil och bara dra iväg. Det är lättare sagt än gjort, men det finns exempel på personer som gjort detta. I programmet ”Kalles sex liv” får vi följa paret Bella & Calle som har lämnat sitt vanliga liv och fricampar. De jobbar några månader per år för att samla ihop pengar och sedan tar de sin bil och reser iväg. För att kunna göra detta måste man som sagt ha lite pengar och framförallt en bil som man kanske behöver bygga om för att den ska anpassas efter dina behov.

Ska du köpa en ny bil så har bilprovningen tagit fram en tjänst som hjälper dig att kolla så att allt står rätt till med bilen.

Andra tips på hur du kan få råd med ditt campande

Här kommer en del andra tips för dig som verkligen vill komma iväg på din bilresa.

Skaffa en online business

Ett bra sätt att tjäna extra pengar är att kunna jobba online. Det finns många som livnär sig på att blogga eller instagrama. Det tar såklart tid att komma dit och börja tjäna pengar, men om du är noga med att dokumentera dina resor i form utav bild och text och du kommer garanterat att få upp ditt följarantal.

Jobba på plats

Ett gammalt klassiskt sätt att tjäna lite extra pengar kan vara att gå till något av de lokala ställena och fråga om du kan hjälpa till under dagen. För detta kanske du kan få lite pengar eller lite mat. Inget som du kommer bli rik på, men du vet vad man säger – många bäckar små.

 

This entry was posted in resor.